Noord-Hollands selectiekoor doet mee aan protestactie tegen het kunst en cultuurbeleid in de Beemster. Ook NHSK is groot gekort!

Kerstavond Keyserkerk

24 december 2017

Een zeer druk bezochte kerk, die heel mooi was versierd met vele kaarsen en een hoge kerstboom. Waar geen enkele stoel meer vrij was en zelfs in de aanbouw in de Keyserin zaten er mensen  via een scherm mee te kijken. Het NHSK zong alle kerkbezoekers hele “veilige en warme” kerst, feestdagen en een goed 2018 toe met op vleugel Wim Rijnsburger als gastpianist en onder leiding van Jan Maarten Koeman (Josefine Straesser was verhinderd). Ook verleende Femke Leek met haar solo zang haar medewerking aan deze dienst.

Kerstconcert Purmerendse Operette

16 december 2017

Samen met de Purmerendse Operette heeft het NHSK een vol Pumaryn theater in Purmerend een zeer vrolijk Kerstfeest toegezongen. Het concert werd begeleid door Carla Braan op piano en gedirigeerd door zowel Josefine Straesser als Jan Maarten Koeman in een afwisselend tempo.

Afsluitconcert NHSK

11 juli 2017

Vanavond hebben we het eerste seizoen van het NHSK afgesloten met een mini-concert voor familieleden, vrienden en andere genodigden. Het koor is sinds het begin in januari inmiddels uitgebreid met veel nieuw, jong talent. Tijdens het afsluitconcert heeft het koor onder leiding van dirigent Josefine een stukje laten zien van hoe het er aan toe gaat tijdens de repetitie en natuurlijk een deel van het repertoire laten horen.

Koorweekend NHSK

1 & 2 juli 2017

De kinderen van het NHSK hebben hun eerste koorweekend gehad in de Burcht in Bergen. En het was super! Het was een weekend vol muziek en plezier. De dagen waren gevuld met muzikale workshops en spelletjes en het instuderen van nieuwe muziekstukken. Natuurlijk was er ook een gezellige, bonte avond met disco. Volgend jaar weer!

Requiem van Fauré

4 mei 2017

Onder leiding van Jan Maarten Koeman werd tijdens de herdenkingsavond in de Keyserkerk te Middenbeemster het requiem van Fauré opgevoerd. Oud Kickers, Operakids, vele enthousiaste zangers en natuurlijk het Noord-Hollands selectiekoor zongen mee in het koor, begeleid door professionele musici. Het NHSK zong het In Paradisum en onze eigen dirigent zong Pie Jesu.

Dodenherdenking

4 mei 2017

Op uitnodiging van de gemeente Beemster heeft het NHSK deelgenomen aan de Dodenherdenking in de Keyserkerk (Middenbeemster). Ze zongen Good Night, Can you hear me, Vois sur ton chemin en Dona Nobis Pacem. Op de piano begeleid door Nokubo Takahashi en op de fluit Dieke Verrijk (Dona Nobis Pacem).

Witte donderdag

13 april 2017

Een deel van het NHSK verzorgde de muzikale begeleiding tijdens de kerkdienst in de Kapel op Witte donderdag.

Recensie Carmina Burana Noordhollands Dagblad

27 maart 2017

Mooie recensie van de Carmina Burana in Medemblik.

Interview NHSK bij Radio Purmerend

11 maart 2017

Het Noord-Hollands selectiekoor werd zaterdag geïnterviewd door Radio Purmerend. Luister hier naar het interview.

Start NHSK en open repetitie in het nieuws

8 maart 2017

De start van het Noord-Hollands selectiekoor wordt genoemd in diverse regionale kranten. Dinsdag 14 maart is van 19.00 tot 19.30 uur een open repetitie. Belangstellenden (en hun ouders) zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Eerste repetitie

10 januari 2017

De eerste repetitie van het Noord-Hollands selectiekoor is een feit! Wat klonk het nu al prachtig.

Leden NHSK zingen bij Het Stedelijk Orkest

8 januari 2017

Een aantal kinderen van het NHSK zong zondag 8 januari 2017 mee tijdens het Nieuwjaarsconcert van het Stedelijk Orkest Purmerend. Lees hier de lovende recensie in het Noordhollands Dagblad.

Overgebleven Kickers gaan verder als Noord-Holland selectiekoor

15 december 2016

Negen overgebleven zangtalenten van het bekende kinderkoor De Kickers gaan verder onder de vlag van het nieuw opgerichte Noord-Hollands selectiekoor.