Zing mee

Lijkt het je leuk om mee te zingen met het Noord-Hollands selectiekoor? Neem dan contact op voor een proefles. Dan kun je komen kijken (en natuurlijk luisteren) naar een repetitie van het koor. Je krijgt dan een idee van wie we zijn en wat we doen.

Spreekt het je aan en wil je met ons meezingen, maak dan een afspraak om auditie te komen doen. Wil je eerst meer ervaring opdoen, dan kun je meezingen in het Beemster kinderkoor.

Proefles of

auditie?

Auditie

Iedereen in de leeftijd 10 t/m 19 jaar nodigen wij graag uit auditie te komen doen. Bij de auditie is de dirigent en een bestuurslid aanwezig.

Wat moet je precies doen?

Tijdens de auditie zing je één of twee zelfgekozen liedjes voor. Je kunt bijvoorbeeld een liedje kiezen van school, een kinderliedje of een (klassiek) volksliedje. Dit liedje zing je a capella, dus zonder piano of geluidsopname. Je mag het uit je hoofd zingen, maar het is niet verplicht. Zorg er wel voor dat je het liedje en de tekst goed kent.

Stemtest

Daarna testen we jouw stem en muzikaal gehoor. Bijvoorbeeld door enkele tonen van de piano na te zingen. En we geven enkele oefeningen om je stem op te warmen. Eigenlijk krijg je een korte ‘zangles’. Ook zingen we samen met jou een simpele canon. Tot slot zing je het zelfgekozen liedje nog een keer, waarbij we aanwijzingen zullen geven.

Na de auditie

Je krijgt zo snel mogelijk te horen – uiterlijk binnen twee weken – of je bent toegelaten. Eventueel kan in overleg met jou worden afgesproken dat je enkele repetities op proef meedoet. Daarna wordt besloten of je bent aangenomen.

Samen zingen

maakt je blij

Beemster kinderkoor

Ben je nog geen 10 jaar? Of wil je graag meer ervaring opdoen in een koor? Dan ben je van harte welkom bij het Beemster kinderkoor. Dit koor is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.
Zij repeteren op:

Woensdag van 16.30 tot 17.15 uur in de Kapel (Zuidoostbeemster).
Onder leiding van Jan Maarten Koeman.

Vrijdag van 16.00 tot 16.45 uur in de Keyserin (Middenbeemster).
Onder leiding van Minke Huisenga.

Voor meer informatie over het Beemster kinderkoor kun je contact opnemen met Marie Schroevers: marie-luise-dow@quicknet.nl / 0299-681403 / 06-45766860.