De repetitie

Elke dinsdag van 17.00 tot 19.30 uur zangles en koorrepetitie
onder leiding van een enthousiaste en ervaren dirigent.

De repetitie

De repetitie is één keer per week en bestaat uit twee delen. Een uur zangles en een uur koorrepetitie. Tijdens de zangles worden klassieke zangtechnieken behandeld. Daarna volgt de koorrepetitie waarin samen het repertoire ingestudeerd wordt onder begeleiding van de dirigent.

De repetities zijn op de dinsdagavonden van 17:00 uur – 19:30 uur in de Kapel aan de Prinses Wilhelminasingel 39, Zuidoostbeemster.
Het eerste uur volgen de koorleden in groepjes solfège waarna aansluitend de koorrepetitie plaatsvindt.

Ontdek de
mogelijkheden
van je stem

Zangles

Tijdens het eerste uur wordt er zangles gegeven. De lessen bestaan uit ademhalingstechnieken, houding, presentatie, notenleer, solfège en gehoortraining. Daarvoor wordt o.a. de methode Jongleren gebruikt. Op een informele manier worden de jongens en meisjes professioneel begeleid om hun stem optimaal te kunnen ontwikkelen.

Koorrepetitie

Het tweede uur staat in het teken van de koorrepetitie. Je zingt dan als koor onder leiding van de dirigent. Samen wordt het repertoire ingestudeerd. Dit is meerstemmig (modern) klassiek en wereldmuziek. De dirigent zorgt ervoor dat de stemmen goed op elkaar zijn afgestemd. Zodat het samen één mooi geheel is.

Huiswerk 🙂

Naast de zangles en koorrepetitie zul je ook thuis moeten studeren. Zoals het instuderen van de teksten en de muziek. Je kunt dan natuurlijk meteen de zangtechniek uitproberen die je van de dirigent hebt geleerd. Door regelmatig thuis te oefenen leer je je stem goed te gebruiken en kun je samen iets moois neerzetten.

Repetitietijd:
Dinsdag van 17.00 tot 19.30 uur