Harvest Moon festival

Zondag 13 september

Kerk van Beets
Samen met het Beemster Kinderkoor hebben we meegedaan aan een geweldig
feestje in Beets met heel veel muziek, cabaret en een kinderprogramma met een
heuse goochelaar.

Zomerconcert 2018

17 Juli 2018

Wat een geweldige afsluiting van alweer een fantastisch muzikaal koorjaar mochten we met elkaar beleven in de Kapel van Zuidoostbeemster waar vrijwel geen plek onbezet was. Vorig jaar nog met 14 zingende jongens en meisjes dit jaar al met een aantal van 22. Naast de trotse en blije gezichten van de aanwezige ouders, grootouders, broers en zussen mochten we ook andere genodigden op ons concert verwelkomen. Onder hen onze sponsoren, afgevaardigden van partijen waarmee we hebben samengewerkt en de Gemeente Beemster.

Na afloop tijdens een door de kinderen zelf geprepareerd buffet regende het dan ook complimenten voor dirigent Josefine Straesser, pianiste Carla Braan en de koorkids. Eén van de reacties die we daags na het concert mochten ontvangen willen we hier even noemen. “Dank voor de uitnodiging. Ik heb enorm genoten afgelopen dinsdagavond. Wat een niveau! Het was ontroerend ook om de kinderen zo vol overgave en zenuwachtig tegelijk te zien”

We wensen allen een hele mooie zomer toe en zien elkaar na de vakantie graag weer voor het nieuwe koorjaar waarin we weer mooie, spannende en verassende activiteiten met elkaar gaan oppakken.

Nederlands Koorfestival

7 April 2018

Wat een geweldig muzikaal feest hebben we in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum met elkaar mogen beleven. Behalve dat ons Noord-Hollands selectiekoor stond als een huis met een prachtig zuiver gezongen repertoire konden we ook genieten van de andere uitvoerende koren. Geweldig om mee te maken en dan ook nog “brutaal” de 2e prijs in de wacht slepen na ruim een jaar hard werken. Petje af !

De jury die onder leiding stond van John Damsma, bekend als koor- en orkestdirigent en artistiek leider van het Nederlands Koorfestival kwam met een lovende beoordeling voor ons koor, Josefine en Carla. Hij zei:

“Voor een koor dat nog maar 1 jaar en 3 maanden bestaat vinden we dit een ongelofelijke prestatie. We hebben met grote verbazing geluisterd naar de fraaie en kernachtige koorklanken met een zeer goed gekozen repertoire”.

Het jongerenkoor Snowe uit Loosdrecht, die met een prachtige show en bijzonder mooie klanken het publiek in vervoering wist te brengen behaalde de terechte 1e prijs.

Na afloop wachtend op de uitkomst van het juryberaad werd er op initiatief van wie anders dan onze eigen NHSK’ers nog een muzikale toegift gegeven in de grote ontvangsthal van het MCO met hulp van onze Josefine en Carla. Andere koren sloten aan en uit het daverende applaus van de overige aanwezigen was op te maken dat dit zeer gewaardeerd werd.

Dit smaakt naar meer en we gaan er weer vol tegenaan de komende tijd om als koor verder te groeien naar weer een hoger niveau.

Matthäus Passion

25 maart 2018

Op 24 en 25 maart 2018 werkte NHSK mee met de uitvoering van de Matthaus Passion van het Oratoriumkoor Schagen olv Pieter-Jan Olthof.
Met vele solisten en het Begeleidingsorkest van Noord-Holland. De zaal was volledig uitverkocht en de kranten recensie waren erg enthousiast mede over het kinderkoor NHSK.

Unicef Gala

18 Maart 2018

NHSK zingt begeleid door Carla Braan op piano en het Stedelijk Orkest Purmerend tijdens een groots opgezet gala ten behoeve van Unicef in theater de Purmaryn.

Noord-Hollands selectiekoor doet mee aan protestactie tegen het kunst en cultuurbeleid in de Beemster. Ook NHSK is groot gekort!

Kerstavond Keyserkerk

24 december 2017

Een zeer druk bezochte kerk, die heel mooi was versierd met vele kaarsen en een hoge kerstboom. Waar geen enkele stoel meer vrij was en zelfs in de aanbouw in de Keyserin zaten er mensen  via een scherm mee te kijken. Het NHSK zong alle kerkbezoekers hele “veilige en warme” kerst, feestdagen en een goed 2018 toe met op vleugel Wim Rijnsburger als gastpianist en onder leiding van Jan Maarten Koeman (Josefine Straesser was verhinderd). Ook verleende Femke Leek met haar solo zang haar medewerking aan deze dienst.

Kerstconcert Purmerendse Operette

16 december 2017

Samen met de Purmerendse Operette heeft het NHSK een vol Pumaryn theater in Purmerend een zeer vrolijk Kerstfeest toegezongen. Het concert werd begeleid door Carla Braan op piano en gedirigeerd door zowel Josefine Straesser als Jan Maarten Koeman in een afwisselend tempo.

Masterclass van Miranda van Kralingen

15 oktober 2017

Hier hebben we met z’n allen naar uitgekeken een heuse masterclass van niemand minder dan Miranda van Kralingen die lid is van het comité van aanbeveling van NHSK.
Op de prachtige locatie “De Keyserin” in Middenbeemster werd door Miranda de aftrap gegeven van wat later bleek een geweldige maar vooral ook leerzame middag. Na in het begin even aan elkaar wennen was het ijs tussen koor en Miranda snel gebroken en werden onze kids op vaak humorvolle wijze (ja we hebben veel gelachen)… allerlei zaken die het zingen betreft bijgebracht. Er werd specifiek aandacht besteed aan ademhaling, houding, mimiek en de uitspraak van de vreemde talen die in ons koorrepertoire voorkomen.
Het afsluitende mini concert mocht door de ouders worden bijgewoond en wat klonk dat mooi.
Tot op de dag van vandaag is deze meer dan geslaagde middag nog regelmatig onderwerp van gesprek op en rond het koor. Dank je wel daarvoor Miranda en dat smaakt naar meer….

Afsluitconcert NHSK

11 juli 2017

Vanavond hebben we het eerste seizoen van het NHSK afgesloten met een mini-concert voor familieleden, vrienden en andere genodigden. Het koor is sinds het begin in januari inmiddels uitgebreid met veel nieuw, jong talent. Tijdens het afsluitconcert heeft het koor onder leiding van dirigent Josefine een stukje laten zien van hoe het er aan toe gaat tijdens de repetitie en natuurlijk een deel van het repertoire laten horen.

Koorweekend NHSK

1 & 2 juli 2017

De kinderen van het NHSK hebben hun eerste koorweekend gehad in de Burcht in Bergen. En het was super! Het was een weekend vol muziek en plezier. De dagen waren gevuld met muzikale workshops en spelletjes en het instuderen van nieuwe muziekstukken. Natuurlijk was er ook een gezellige, bonte avond met disco. Volgend jaar weer!

Requiem van Fauré

4 mei 2017

Onder leiding van Jan Maarten Koeman werd tijdens de herdenkingsavond in de Keyserkerk te Middenbeemster het requiem van Fauré opgevoerd. Oud Kickers, Operakids, vele enthousiaste zangers en natuurlijk het Noord-Hollands selectiekoor zongen mee in het koor, begeleid door professionele musici. Het NHSK zong het In Paradisum en onze eigen dirigent zong Pie Jesu.

Dodenherdenking

4 mei 2017

Op uitnodiging van de gemeente Beemster heeft het NHSK deelgenomen aan de Dodenherdenking in de Keyserkerk (Middenbeemster). Ze zongen Good Night, Can you hear me, Vois sur ton chemin en Dona Nobis Pacem. Op de piano begeleid door Nokubo Takahashi en op de fluit Dieke Verrijk (Dona Nobis Pacem).

Witte donderdag

13 april 2017

Een deel van het NHSK verzorgde de muzikale begeleiding tijdens de kerkdienst in de Kapel op Witte donderdag.

Recensie Carmina Burana Noordhollands Dagblad

27 maart 2017

Mooie recensie van de Carmina Burana in Medemblik.

Interview NHSK bij Radio Purmerend

11 maart 2017

Het Noord-Hollands selectiekoor werd zaterdag geïnterviewd door Radio Purmerend. Luister hier naar het interview.

Start NHSK en open repetitie in het nieuws

8 maart 2017

De start van het Noord-Hollands selectiekoor wordt genoemd in diverse regionale kranten. Dinsdag 14 maart is van 19.00 tot 19.30 uur een open repetitie. Belangstellenden (en hun ouders) zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Eerste repetitie

10 januari 2017

De eerste repetitie van het Noord-Hollands selectiekoor is een feit! Wat klonk het nu al prachtig.

Leden NHSK zingen bij Het Stedelijk Orkest

8 januari 2017

Een aantal kinderen van het NHSK zong zondag 8 januari 2017 mee tijdens het Nieuwjaarsconcert van het Stedelijk Orkest Purmerend. Lees hier de lovende recensie in het Noordhollands Dagblad.

Overgebleven Kickers gaan verder als Noord-Holland selectiekoor

15 december 2016

Negen overgebleven zangtalenten van het bekende kinderkoor De Kickers gaan verder onder de vlag van het nieuw opgerichte Noord-Hollands selectiekoor.