Matthäus Passion Enkhuizen

25 maart 2023

“Het glorieuze openingskoor – samen met de jeugd van het Noord-Hollands selectiekoor uit Zuidoostbeemster – klonk krachtig, vol emotie en vooral heel erg helder.”
Deze quote stond in de recensie van het NHD.
Niet eerder heeft NHSK gezongen in een kerk van de omvang van de Westerkerk in Enkhuizen. Overweldigend. Waar vrijdagavond de koorzang nog last had van galm en soms verloren ging in het geweld van het grotere koor en het orkest, op zaterdagavond met een uitverkochte kerk viel alles op zijn plaats en waren er lovende kritieken voor het jeugdkoor. We zijn blij dat we deze uitvoering hebben kunnen realiseren tezamen met De Classics en kinderen van de wijkkoren van Muziekschool Waterland. Samen klonk het erg goed.

Kerstnacht Middenbeemster

24 december 2022

Het laatste optreden van 2022 was op kerstavond in de Keyserkerk. Het decor van het eerder gespeelde kerstspel stond er nog wat het koor een mooi decor gaf voor de bijdrage aan de dienst. Dit maal werd en koor gedirigeerd door Jan Maarten Koeman en op piano begeleid door Hayden Lester. 

Kerst-Inn Westzaan

17 december 2022

Een week later zong het koor in Westzaan bij de Kerst-Inn in het sfeervolle ‘t Reghthuys. Bij de invallende duisternis leek het alsof het koor bij kaarslicht zong. Voor Carla maakte dit het op een gegeven moment lastig de bladmuziek te lezen en deze te vertalen naar de juiste noten op de antiek klinkende elektrische piano. Gelukkig bracht een van de koorouders licht in de duisternis door Carla bij te schijnen.

Midwinterfeest De Rijp

10 december 2022

Het was alweer even geleden. Door de lockdowns kon het feest in 2020 en 2021 geen doorgang vinden. Gelukkig stonden dit jaar alle seinen op groen en trokken vele tienduizenden mensen naar De Rijp om te genieten van de prachtige aankleding van het dorp, de markt en natuurlijk de vele optredens. Parkeren was door de drukte een uitdaging wat sommigen noopte tot een forse wandeling in het koude (maar gelukkig droge) winterweer. NHSK trad op in de Doopsgezinde Vermaning. Het eerste half uur was het een komen en gaan van mensen die van alle optredens iets wilde meepikken. Een beetje onrustig voor het koor. Het tweede half uur verliep door hulp van de organisatie wat meer gestructureerd wat de kwaliteit van het optreden ten goede kwam. Na afloop was er voor iedereen ruim de tijd om op de markt te genieten van warme chocolademelk en heel veel andere lekkernijen.

Video

4 december 2022

Voor de zomervakantie heeft het koor twee liedjes opgenomen in Studio 63/64 in de Rijp. Het eerste product staat nu op YouTube: The Water of Tyne! De volgende video komt er ook binnenkort op.

Bijgaand een link naar het lied: https://youtu.be/9-P8DLoQr7M

Witte donderdag

14 april 2022

Op 14 april volgde de Witte Donderdag viering in de Keyserkerk van Middenbeemster. Een sfeervolle dienst waar ons koor prachtig heeft gezongen begeleidt door Hayen Lester. Met name het Ave Maria van Franz Schubert sprong er in positieve zin uit.

Bijgaand een link naar Ave Maria: https://youtu.be/9-P8DLoQr7M

Matthäus Passion

10 april 2022

Op 10 april heeft NHSK tezamen met enkele kinderen van kinderkoor ZingZang bijgedragen aan de uitvoering door COV Zaanstreek van de Matthäus Passion in de Oostzijdekerk in Zaandam. De dirigent Herman Rouw noemde deze uitvoering van alle uitvoeringen die hij heeft mogen dirigeren de mooiste tot nu toe. Herman was dan ook zeer onder de indruk van de zang van het jeugdkoor.

Hier is een link naar een filmpje die door COV Zaanstreek heeft laten maken over de weg naar de Matthäus Passion 2022: https://www.youtube.com/watch?v=eT7VbpQhPbE

Opening Kindermuziekweek

30 maart 2022

Op 30 maart hebben enkele van onze koorleden tezamen met Muziekschool Waterland en Beemster Kinderkoor bijgedragen aan de opening van de kindermuziekweek. Deze opening vond plaats in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.

Voor een impressie van deze opening zie: https://youtu.be/JV739FKXMsc

Kerstnacht

24 december 2021

We waren blij dat het koor op kerstavond weer heeft mogen zingen in verband met corona. Het koor werd op piano begeleidt door Hayden Lester. Door corona mochten slechts een beperkt aantal mensen in de kerk, maar de gehele dienst was in de huiskamer via streaming te volgen.

Open repetitie

12 september 2021

Op zondag 12 september hebben we van 14.00 tot 15.00 uur een open repetitie in de Z-inn kapel gehouden. Hier kon je komen kijken en/of meedoen met de repetitie om te ervaren hoe leuk zingen in een koor is. Ondanks de drukte in de kapel is er lekker gezongen en hadden we zelfs een paar enthousiastelingen die meezongen.

Familie Mattheus voor kinderen en andere volwassenen

MCO Hilversum

14 april 2019

Na een leuke mailwisseling met Edwin Rutten (Ome Willem) die in ons comité van aanbeveling zit hebben we eind vorig jaar besloten om in april naar zijn optreden in Hilversum bij te wonen. Het Muziekcentrum was tot op de laatste plaats uitverkocht en wij zaten in het middenvak op de vijfde en zesde rij zodat we alles goed konden bekijken. Na afloop van deze verrassende voorstelling waarin Edwin ons meenam in het boeiende verhaal van de bekende Mattheus Passie hebben we nog even met hem kunnen praten en zijn we samen op de foto gegaan.

Matthäus Passion

5 april 2019

Op 4 en 5 april 2019 werkte NHSK mee aan de uitvoering van de Matthaus Passion van de Castricumse Oratorium Vereniging (COV) in Castricum net zoals vorig jaar in Schagen o.l.v. Pieter-Jan Olthof met zes solisten en het Begeleidingsorkest van Noord-Holland. De zaal was volledig uitverkocht en de reacties van het publiek na afloop waren lovend. De dirigent Pieter-Jan was erg onder de indruk van de prestatie van NHSK en mede daardoor ook zéér tevreden met de prachtige uitvoering.

Samen op weg naar Kerst – Amstelveen

16 December 2018

Gebouw van het Apostolisch Genootschap – Amstelveen
Georganiseerd door Openluchttheater Elsrijk en het Apostolisch Genootschap
Wat een prachtig en gevarieerd programma hebben we met elkaar mogen beleven. Behalve dat ons mooie koor volledig ingezongen de dag ervoor in De Rijp echt stond te schitteren met hier en daar voor de toehoorders “kippenvel” momentjes hebben we kunnen genieten van prachtig fluitspel, 4 jonge vrouwen die ons zeer mooi meerstemmig toezongen, een verrassend optreden van een Amsterdamse zanger met een kerstlied van Johnny Jordaan en een prachtig Noors verhaal over een gouden fluit. Er was nog meer maar teveel om op te noemen. Afsluitend heerlijke hapjes en drankjes en gezellig napraten met elkaar. Theo Lonte, fluitist en mede-organisator van deze middag liet ons nog weten: “Top, jullie hebben allemaal een geweldige prestatie geleverd, van klein tot groot. Laat dit doorklinken in de komende kerstdagen en laat het een inspirerende bron zijn voor het komende jaar!”

Midwinterfeest – De Rijp

15 December 2018

De Rijp was dit jaar weer omgetoverd tot een prachtig decor in Dickens stijl waar duizenden bezoekers konden genieten van prachtige kraampjes, muziek en dans op straat en nog veel meer. Het was ook deze keer weer een groot muzikaal feest in de Grote Kerk waar ons koor voor het eerst aan het Midwinterfeest mocht deelnemen. Met twee optredens in een druk bezochte kerk hebben wij de mensen laten zien maar vooral ook laten horen dat NHSK niet zomaar een koor is maar vooral een talentvol koor. Dit konden we opmaken uit de vele positieve reacties van de bezoekers maar ook vanuit de organisatie van het Midwinterfeest. Volgend jaar zijn we weer graag van de partij!

Harvest Moon festival

Zondag 13 september

Kerk van Beets
Samen met het Beemster Kinderkoor hebben we meegedaan aan een geweldig
feestje in Beets met heel veel muziek, cabaret en een kinderprogramma met een
heuse goochelaar.

Zomerconcert 2018

17 Juli 2018

Wat een geweldige afsluiting van alweer een fantastisch muzikaal koorjaar mochten we met elkaar beleven in de Kapel van Zuidoostbeemster waar vrijwel geen plek onbezet was. Vorig jaar nog met 14 zingende jongens en meisjes dit jaar al met een aantal van 22. Naast de trotse en blije gezichten van de aanwezige ouders, grootouders, broers en zussen mochten we ook andere genodigden op ons concert verwelkomen. Onder hen onze sponsoren, afgevaardigden van partijen waarmee we hebben samengewerkt en de Gemeente Beemster.

Na afloop tijdens een door de kinderen zelf geprepareerd buffet regende het dan ook complimenten voor dirigent Josefine Straesser, pianiste Carla Braan en de koorkids. Eén van de reacties die we daags na het concert mochten ontvangen willen we hier even noemen. “Dank voor de uitnodiging. Ik heb enorm genoten afgelopen dinsdagavond. Wat een niveau! Het was ontroerend ook om de kinderen zo vol overgave en zenuwachtig tegelijk te zien”

We wensen allen een hele mooie zomer toe en zien elkaar na de vakantie graag weer voor het nieuwe koorjaar waarin we weer mooie, spannende en verassende activiteiten met elkaar gaan oppakken.

Nederlands Koorfestival

7 April 2018

Wat een geweldig muzikaal feest hebben we in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum met elkaar mogen beleven. Behalve dat ons Noord-Hollands selectiekoor stond als een huis met een prachtig zuiver gezongen repertoire konden we ook genieten van de andere uitvoerende koren. Geweldig om mee te maken en dan ook nog “brutaal” de 2e prijs in de wacht slepen na ruim een jaar hard werken. Petje af !

De jury die onder leiding stond van John Damsma, bekend als koor- en orkestdirigent en artistiek leider van het Nederlands Koorfestival kwam met een lovende beoordeling voor ons koor, Josefine en Carla. Hij zei:

“Voor een koor dat nog maar 1 jaar en 3 maanden bestaat vinden we dit een ongelofelijke prestatie. We hebben met grote verbazing geluisterd naar de fraaie en kernachtige koorklanken met een zeer goed gekozen repertoire”.

Het jongerenkoor Snowe uit Loosdrecht, die met een prachtige show en bijzonder mooie klanken het publiek in vervoering wist te brengen behaalde de terechte 1e prijs.

Na afloop wachtend op de uitkomst van het juryberaad werd er op initiatief van wie anders dan onze eigen NHSK’ers nog een muzikale toegift gegeven in de grote ontvangsthal van het MCO met hulp van onze Josefine en Carla. Andere koren sloten aan en uit het daverende applaus van de overige aanwezigen was op te maken dat dit zeer gewaardeerd werd.

Dit smaakt naar meer en we gaan er weer vol tegenaan de komende tijd om als koor verder te groeien naar weer een hoger niveau.

Matthäus Passion

25 maart 2018

Op 24 en 25 maart 2018 werkte NHSK mee met de uitvoering van de Matthaus Passion van het Oratoriumkoor Schagen olv Pieter-Jan Olthof.
Met vele solisten en het Begeleidingsorkest van Noord-Holland. De zaal was volledig uitverkocht en de kranten recensie waren erg enthousiast mede over het kinderkoor NHSK.

Unicef Gala

18 Maart 2018

NHSK zingt begeleid door Carla Braan op piano en het Stedelijk Orkest Purmerend tijdens een groots opgezet gala ten behoeve van Unicef in theater de Purmaryn.

Noord-Hollands selectiekoor doet mee aan protestactie tegen het kunst en cultuurbeleid in de Beemster. Ook NHSK is groot gekort!

Kerstavond Keyserkerk

24 december 2017

Een zeer druk bezochte kerk, die heel mooi was versierd met vele kaarsen en een hoge kerstboom. Waar geen enkele stoel meer vrij was en zelfs in de aanbouw in de Keyserin zaten er mensen  via een scherm mee te kijken. Het NHSK zong alle kerkbezoekers hele “veilige en warme” kerst, feestdagen en een goed 2018 toe met op vleugel Wim Rijnsburger als gastpianist en onder leiding van Jan Maarten Koeman (Josefine Straesser was verhinderd). Ook verleende Femke Leek met haar solo zang haar medewerking aan deze dienst.

Kerstconcert Purmerendse Operette

16 december 2017

Samen met de Purmerendse Operette heeft het NHSK een vol Pumaryn theater in Purmerend een zeer vrolijk Kerstfeest toegezongen. Het concert werd begeleid door Carla Braan op piano en gedirigeerd door zowel Josefine Straesser als Jan Maarten Koeman in een afwisselend tempo.

Masterclass van Miranda van Kralingen

15 oktober 2017

Hier hebben we met z’n allen naar uitgekeken een heuse masterclass van niemand minder dan Miranda van Kralingen die lid is van het comité van aanbeveling van NHSK.
Op de prachtige locatie “De Keyserin” in Middenbeemster werd door Miranda de aftrap gegeven van wat later bleek een geweldige maar vooral ook leerzame middag. Na in het begin even aan elkaar wennen was het ijs tussen koor en Miranda snel gebroken en werden onze kids op vaak humorvolle wijze (ja we hebben veel gelachen)… allerlei zaken die het zingen betreft bijgebracht. Er werd specifiek aandacht besteed aan ademhaling, houding, mimiek en de uitspraak van de vreemde talen die in ons koorrepertoire voorkomen.
Het afsluitende mini concert mocht door de ouders worden bijgewoond en wat klonk dat mooi.
Tot op de dag van vandaag is deze meer dan geslaagde middag nog regelmatig onderwerp van gesprek op en rond het koor. Dank je wel daarvoor Miranda en dat smaakt naar meer….

Afsluitconcert NHSK

11 juli 2017

Vanavond hebben we het eerste seizoen van het NHSK afgesloten met een mini-concert voor familieleden, vrienden en andere genodigden. Het koor is sinds het begin in januari inmiddels uitgebreid met veel nieuw, jong talent. Tijdens het afsluitconcert heeft het koor onder leiding van dirigent Josefine een stukje laten zien van hoe het er aan toe gaat tijdens de repetitie en natuurlijk een deel van het repertoire laten horen.

Koorweekend NHSK

1 & 2 juli 2017

De kinderen van het NHSK hebben hun eerste koorweekend gehad in de Burcht in Bergen. En het was super! Het was een weekend vol muziek en plezier. De dagen waren gevuld met muzikale workshops en spelletjes en het instuderen van nieuwe muziekstukken. Natuurlijk was er ook een gezellige, bonte avond met disco. Volgend jaar weer!

Requiem van Fauré

4 mei 2017

Onder leiding van Jan Maarten Koeman werd tijdens de herdenkingsavond in de Keyserkerk te Middenbeemster het requiem van Fauré opgevoerd. Oud Kickers, Operakids, vele enthousiaste zangers en natuurlijk het Noord-Hollands selectiekoor zongen mee in het koor, begeleid door professionele musici. Het NHSK zong het In Paradisum en onze eigen dirigent zong Pie Jesu.

Dodenherdenking

4 mei 2017

Op uitnodiging van de gemeente Beemster heeft het NHSK deelgenomen aan de Dodenherdenking in de Keyserkerk (Middenbeemster). Ze zongen Good Night, Can you hear me, Vois sur ton chemin en Dona Nobis Pacem. Op de piano begeleid door Nokubo Takahashi en op de fluit Dieke Verrijk (Dona Nobis Pacem).

Witte donderdag

13 april 2017

Een deel van het NHSK verzorgde de muzikale begeleiding tijdens de kerkdienst in de Kapel op Witte donderdag.

Recensie Carmina Burana Noordhollands Dagblad

27 maart 2017

Mooie recensie van de Carmina Burana in Medemblik.

Interview NHSK bij Radio Purmerend

11 maart 2017

Het Noord-Hollands selectiekoor werd zaterdag geïnterviewd door Radio Purmerend. Luister hier naar het interview.

Start NHSK en open repetitie in het nieuws

8 maart 2017

De start van het Noord-Hollands selectiekoor wordt genoemd in diverse regionale kranten. Dinsdag 14 maart is van 19.00 tot 19.30 uur een open repetitie. Belangstellenden (en hun ouders) zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Eerste repetitie

10 januari 2017

De eerste repetitie van het Noord-Hollands selectiekoor is een feit! Wat klonk het nu al prachtig.

Leden NHSK zingen bij Het Stedelijk Orkest

8 januari 2017

Een aantal kinderen van het NHSK zong zondag 8 januari 2017 mee tijdens het Nieuwjaarsconcert van het Stedelijk Orkest Purmerend. Lees hier de lovende recensie in het Noordhollands Dagblad.

Overgebleven Kickers gaan verder als Noord-Holland selectiekoor

15 december 2016

Negen overgebleven zangtalenten van het bekende kinderkoor De Kickers gaan verder onder de vlag van het nieuw opgerichte Noord-Hollands selectiekoor.