De organisatie

De organisatie van het Noord-Hollands selectiekoor vindt het belangrijk dat jongeren (op hoog niveau) kunnen zingen én daar plezier aan beleven. Bij het NHSK kunnen jongens en meisjes uit de regio (midden) Noord-Holland zich ontwikkelen op het gebied van musicale koorzang. Omdat er veel meisjes en jongens zijn die graag willen (leren) zingen, hebben wij in samenwerking met het bestuur van de Beemster kinderkoren dit nieuwe koor kunnen oprichten.

Omdat wij zingen

belangrijk vinden

Jan Maarten Koeman

Beschermheer Noord-Hollands selectiekoor

Als beschermheer van het Noord-Hollands selectiekoor heeft Jan Maarten Koeman een speciale betrokkenheid bij het koor en haar leden. Desgewenst adviseert hij het bestuur en zet ook zijn netwerk in ten gunste van het koor. Al ruim 30 jaar is Jan Maarten actief op het gebied van kinderkoren.

Hij heeft gestudeerd voor onderwijzer aan de Rijkskweekschool in Hilversum en volgde het vak schoolmuziek aan het Conservatorium Utrecht. Hij specialiseerde zich in orthopedagogiek en in muziektherapie.

Na jaren werkzaam te zijn geweest in de kinderpsychiatrie, is Jan Maarten een andere richting op gegaan en muziekdocent geworden. Hij richtte diverse kinder- en jeugdkoren op en heeft daarmee op festivals en concoursen in binnen- en buitenland op hoog niveau gewerkt. Inmiddels heeft Jan Maarten diverse muziekprojecten begeleid en samengewerkt met beroemde dirigenten over de hele wereld.

Comité van aanbeveling

De leden van ons Comité van aanbeveling dragen het koor en de jongeren die er in zingen een warm hart toe. Met een professionele carrière in de zangwereld, weten zij als geen ander hoe belangrijk het is om van jongs af aan met muziek bezig te zijn.

Miranda van Kralingen

Miranda van Kralingen

Miranda van Kralingen geniet een enorme bekendheid als opera- en concertzangeres en is veelgevraagd binnen en buiten Europa. Ook geeft zij diverse workshops en masterclasses aan jong talent.

Bij Opera Zuid is Miranda van Kralingen ruim 12,5 jaar intendant geweest. Zij richtte als artistiek leider een solistenensemble op en maakte een speerpunt van talentontwikkeling.

Op het gebied van kamermuziek en in het theater is Miranda van Kralingen eveneens actief. Voor haar rol als Bianca Castafiore in de musical Kuifje werd ze zowel in België als Nederland genomineerd voor de beste vrouwelijke hoofdrol vanwege haar komisch talent.

Uit handen van José Carreras ontving Miranda van Kralingen de naar hem genoemde Diamond Tulip Award voor haar vocale prestaties in binnen- en buitenland. Miranda van Kralingen trad regelmatig op voor het Koninklijk Huis. Zo werd zij onder andere uitgenodigd om op te treden ter ere van het vijfentwintigjarig huwelijk van Hare Majesteit en Prins Claus en zong zij het Ave Maria van Schubert tijdens de huwelijksvoltrekking tussen koning Willem-Alexander en koningin Máxima in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

Edwin Rutten

Fotograaf Robert Elsing

Edwin Rutten

Fotograaf Robert Elsing

Levenslust, relativeren, humor, muziek en spelen. Dat zijn de principes waar Edwin Rutten naar leeft. Hij is verhalenverteller, zanger, acteur, presentator, muzikant, docent en columnist. “Het is één grote pot verwarring”, aldus de ideeënman.

Edwin is elke zondag bij MAX te horen met Jazz in the evening op NPO Soul & Jazz. Verder maakt hij met eigen versies en vertellingen klassieke muziek toegankelijk voor kinderen en andere volwassenen. Elke twee maanden schrijft Edwin de column Klassieke Kinderenzaken in het magazine Klassieke Zaken en sinds 1 januari 2015 presenteert hij het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker uit Wenen.

Als Ome Willem was Edwin 16 jaar lang op tv te zien. In totaal maakt hij meer dan 200 uitzendingen, de Film van Ome Willem en een theatertour. Bij het Klokhuis maakte Edwin vanaf het eerste uur deel uit van de vaste cast.

Minke Huisenga

Ambassadrice Noord-Hollands selectiekoor

Minke Huisenga is ambassadrice van het Noord-Hollands selectiekoor. Van kleins af aan heeft zij in binnen- en buitenland gezongen in de kinderkoren van Jan Maarten. Ook heeft ze Jan Maarten geassisteerd bij koren en muzieklessen, om vervolgens de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium in Alkmaar te volgen. Voor Muziekschool Waterland dirigeerde ze de kinderkoren in Wormer en de Zeevang. Inmiddels dirigeert ze al meer dan 8 jaar het Beemster Kinderkoor in Middenbeemster. Muzieklessen geeft ze o.a. op de basisscholen in de Zeevang en op scholen voor speciaal onderwijs in Purmerend.

Stichting bestuur NHSK

Het Noord-Hollands selectiekoor valt onder de stichting Noord-Hollands selectiekoor. Het stichtingsbestuur bestaat uit Marcel Bommer (voorzitter), Nico Schroevers (penningmeester) en Marie-Luise Schroevers (secretaris).

Organisatie

De organisatie van het Noord-Hollands selectiekoor is in handen van Marcel Bommer en Ilona den Besten. Zij zijn het aanspreekpunt voor praktische vragen over proeflessen, auditie doen en de repetitie. Ook zijn zij het contact voor concertaanvragen en persvoorlichting.

Stichtingnummer: 2016.04716.01
KvK-nummer: 67462960
NL06 RABO 0315 2539 24

De Kapel (locatie repetitie)
Prinses Wilhelminasingel 39
1461 AL Zuidoostbeemster

Voor concertaanvragen/pers:
info@nhselectiekoor.nl

Onze

partners